Инспектор Бекет сменя агенцията

Review TVnet Филми

Имаше един момент в сериала „Касъл“, когато инспектор Кейт Бекет реши да гради кариера във ФБР. Не й се получи, затова очевидно е опитала отново – в новия сериал, продуциран лично от Стана Катич (и с участието на доста български имена в надписите). Кейт е сменила името на Емили 😉 и отново е агент на ФБР. И отново не й върви с тази агенция: този път е похитена, държана в плен и измъчвана от неизвестен похитител цели шест години, през които, разбира се, колегите и съпругът й се отказали да я търсят. Съпругът дори се оженил отново и синът на Емили предпочита новата си майка.

Когато се завръща след шестгодишен плен, Емили е обвинена, че е инсценирала отвличането си, а скоро след това на неин гръб са извършени и няколко убийства. Бившият й съпруг скоро се превръща в най-настървения й гонител. Няма да разказвам какво и как се случва, но тази вечер сезон 1 приключи и мъчителят с маска и модулиран глас беше разобличен. Главната героиня оцеля и дори прости на бившия си за истеричното му гонение. Разбира се, имаше и финална сцена, която отваря вратичка към следващ сезон.

Въпреки че се изказвам леко иронично, сериалът ми хареса. Напрежението и загадката остават до финала (последната серия), има си екшън, драми и обрати в действието. Всъщност, докато Емили бяга и се крие от закона (а това е по-голямата част от екранното време), сюжетът напомня на „Беглецът“.

Ако не сте се сетили кой е сериалът, ще ви кажа: „Absentia“, тече по AXN-каналите като „Забравена“.