Време за награди

Hoвини Проза

Днес в Столична бибилиотека се проведе награждаване на победителите от конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян. Разказите им (включително и моят) вече са публикувани на сайта на трубадурите. Признавам си, че след като прочетох тези от второ и трето място, разбрах колко сериозна е била конкуренцията. Толкова по-сладка е победата, разбира се, но определено искам да честитя наградите и на:

  • Христина Теодосиева (специалната награда на почетното жури /сем.Мелконян)
  • Ирена Радева (втора награда)
  • Десислава Даскалова (трета награда)

Както забелязвате, всички победители са жени (добавям: млади, защото вече ги видях). Не зная дали е прецедент, но наистина е малко необичайно за фантастичен конкурс. А, да, трите поощрителни грамоти на почетното жури също са за млади дами, както и първата подгласничка на победителките (4-то място). Следващите десет места (от 5-то до 15-то) все пак са заети от представителите на силния пол.

Що се отнася до самото събитие, получи се интересна дискусия и много симпатична церемония. Чух и много положителни отзиви от журито за моя разказ. Между другото, отдавна исках да се запозная с част от тези хора. Днес ми се удаде възможност. А накрая се оказа, че въпреки псевдонимите ми, Атанас Славов беше разкрил истинското ми име…