Пак гласуване. И пак скандал.

TVnet

Отмина още един конкурс, където победителят се избира с sms-ите на зрителите. И все още отшумява скандалът, свързан с този избор. Този път става въпрос за тазгодишната миска на България. Новата мис България се казва Антония Петрова, на 24 години, от Перник. Това са сигурните данни. Оттам нататък следват спорните моменти: има ли силикон (както потвърдила организаторката на конкурса Жени Калканджиева пред журналисти) или не (както заявила самата миска пред същите); на 24 години ли е или е по-стара; перхидролка ли е или не; с екстеншъни в косата или не и т.н. …. та до висшите образования.

Именно висшите образования на новата миска ме забавляват най-много.

Първо, защото тя навсякъде парадира с тях (т.е. избива някакъв комплекс).

Второ, защото всяко от останалите момичета също би имало поне едно висше, ако беше на същата преклонна възраст.

И трето, защото коментарите по форумите се въртят около това дали ги има или ги няма тези образования. Със сигурност ги има. Тапии (понякога по-правилната дума е „тъпии“ ) и учебни заведения (от висше по-висше) у нас бол. Който не е решил, той не е завършил. А едното си „висше“ тя кара задочно (поне така каза). Явно още съществува такава форма на обучение.

Не знам дали избраницата на зрителите е подходяща за Мис България, но след всички подробности, казани и писани за нея, тя определено заслужава наградата … мис „Златна малинка България 2009“.

Не съм гледала финала на конкурса. Не съм и гласувала, макар че имах своите фаворитки. Подозирам, че голяма част от писачите във форумите са също като мен. Затова не смятам, че изборът трябва да е задължително нагласен. Просто тези, които са имали фаворити, е трябвало да гласуват, а не да пасуват.

Време е да разберем, че нещата не винаги се получават на принципа „ще минат и без мен“. За да не се изненадаме от резултатите на следващите вотове – било то зрителски или електорални.